Tips til at få styr på børneværelset

I dag er der mange, som har ufattelig meget legetøj på børnenes værelse. Det sker, fordi vi har fået flere penge mellem hænderne og derfor er bedsteforældre begyndt at give deres børnebarn ufattelig mange gaver. Men da forældrene ikke hjælper børnene med at smide noget ud, ender barnet med at have et kaotisk værelse, hvor der er rod over det hele.

En nem løsning ud af problemet er, at barnet kan få sit legetøj til opmagasinering. For børn, og ja egentlig også voksne, virker det græseoverskridende, når du pludselig vil smide alle deres legetøj ud. I stedet er det en god idé at lære barnet, hvordan de selv vælger, hvad de leger med.

Stil børnene nogle spørgsmål, også selvom du allerede kender svarene:

  • Hvad kan du godt lide at lege med?
  • Hvad laver du oftest med?
  • Hvornår legede du sidst med x (hentyder til noget bestemt legetøj)?

På den måde kommer I igennem hele børneværelset. Når du har disse samtaler ofte med dit barn, vil det ikke tage så lang tid en anden gang. Alt som de ikke gider lege med længere, kan I give væk eller gemme på loftet. Dog lugter der ofte fælt på et loft og måske har I slet ikke plads, fordi I bor i en mindre lejlighed. Her kan I i stedet overveje et self storage lagerrum, hvor I kan opbevare en masse ting. Det behøver ikke kun være barnets legetøj, for I kan ligeså godt benytte muligheden til også at gennem de voksnes ”legetøj.” Ja, vi gemmer alle sammen på en masse, som vi ikke har lyst til at skille os af med.

Opmagasinering er først skridt til et pænere børneværelse

På et tidspunkt blev Go’ Morgen Danmarks børnerådgiver spurgt, hvad man skulle gøre, hvis man havde et barn på 12 år, som ikke gad rydde op på sit værelse. Her svarede børnerådgiveren, at det var for sent og det skulle forældrene have gjort noget ved, da barnet var fem år.

Derfor er det så vigtigt, at i starter i en tidlig alder med at gennemgå alt. På den måde bliver det noget helt naturligt for barnet at gøre fremover. Du vil som den eneste opleve en teenager, som ikke roder, fordi de aldrig har været vant til at gøre det.

Der er ikke noget slemt ved at rydde op, hvis man bare er vant til at gøre det. Når børnene er små, skal du gøre det sammen med dem, hvor du giver dem illusionen om, at de er med til at gøre det.

Uanset hvad by I bor i, finder I god billig opbevaring. Det er underordnet, om I bor i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller et helt andet sted. Der er mulighed for opmagasinering alle steder.

Det er et fint første skridt til at få styr på barnets værelse. Når I har haft et self storage i et år, kan I altid gennemgå alt legetøjet med barnet der.

Hjørring

Vil du læse mere om Hjørring by og Hjørring kommune, så kan du starte her:

Skriv et svar